twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022 19:44
Εκτύπωση

12

Η ΛΑΣ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα - ορισμένα- Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Βορείου Αιγαίου αφήνουν βρώμικα υπονοούμενα για τη στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου σε σχέση με την εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής, για την χρηματοδότηση των τοπικών ΜΜΕ. Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι:

Στην ημερήσια διάταξη της Οικονομική Επιτροπή της Π.Β.Α. στις 18-4-2022 υπήρχε εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής (2ο Θέμα): για «Έγκριση δαπάνης δράσεων διαφημιστικής προβολής της καμπάνιας, για τα νησιά του Β. Αιγαίου «Πάμε Βόρειο Αιγαίο για Διακοπές Αλλιώς» στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Β.Α. (δαπάνη 184.900 συμπ/νου ΦΠΑ), η οποία ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής.

Κατά συνέπεια το θέμα ουδέποτε έχει έρθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, άρα δεν τεκμηριώνεται το υπονοούμενο περί 'αφωνίας' της Λαϊκής Συσπείρωσης

Πέρυσι στο αντίστοιχο θέμα στην οικονομική επιτροπή (συνεδρίαση 10/3/2021), η Λαϊκή Συσπείρωση είχε αποκαλύψει το πρόσχημα της διαφημιστικής τουριστικής προβολής αντί να ειπωθεί καθαρά ότι επρόκειτο για την οικονομική ενίσχυση των τοπικών ΜΜΕ. και είχε απόσχει από τη συζήτηση στο συγκεκριμένο θέμα, εκφράζοντας έτσι την αντίθεση μας στη υποκρισία της επίκλησης της τουριστικής προβολής . της Περιφέρειας... μεταξύ των κατοίκων της

Καλό θα είναι–ορισμένα-περιφερειακά ΜΜΕ του Β.Α. στο ρεπορτάζ τους να είναι πιο προσεκτικά στην αντικειμενική καταγραφή των γεγονότων και των απόψεων, εκτός κι αν υπηρετούν σκοπιμότητες.

Στοιχειώδης σοβαρότητα απαιτεί, κατά τη γνώμη μας, από οποιονδήποτε, ιδιαίτερα από δημοσιογράφο που σέβεται τον εαυτό του και το λειτούργημά του, να ανατρέξει στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και στα πρακτικά τους καθώς και στα δελτία τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης για να διαπιστώσει και να προβάλει την πραγματικότητα σχετικά με τη στάση και τις τοποθετήσεις των εκλεγμένων και της Λαϊκής Συσπείρωσης και το τι τελικά ψηφίζουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, της μεροληπτικής στάσης τους απέναντι στη Λαϊκή Συσπείρωση είναι τα «ρεπορτάζ» τους για τη συζήτηση του «Απολογισμού πεπραγμένων της Περιφέρειας» και τις τοποθετήσεις των παρατάξεων, στα οποία προκλητικά, δεν υπάρχει λέξη για όσα είπαν και ψήφισαν οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ας είναι.....Ο λαός της Περιφέρειας γνωρίζει ότι οι θέσεις και οι τοποθετήσεις της Λαϊκής Σσυσπείρωσης και του ΚΚΕ κατευθύνονται αποκλειστικά και μόνο από τα συμφέροντα των εργαζομένων, του λαού γενικότερα.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου

Αγλαΐα Κυρίτση

Γιώργης Αμπαζής

Σταμάτης Φιλιππής

Στέλιος Σταμούλος

12

image

image

Newsletter