twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022 18:45
Εκτύπωση

12Νέα πρόταση για πιλοτική εφαρμογή της πεζοδρόμησης της παραλιακής οδού του λιμένα της Χίου, κατέθεσαν την Τρίτη 26 Απριλίου 2022, οι εκπρόσωποι της Συμμαχίας Αξιών στη συνεδρίαση του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείο Χίου.

Υπενθυμίζεται ότι η θέση της ΣυμμαΧίας, που έχει υπερψηφισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου είναι: Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η προκυμαία, για κάποιες ώρες της ημέρας, κατόπιν α) σχετικής μελέτης από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, β) δημιουργίας δικτύου χώρων στάθμευσης και γ) εκτενούς ενημέρωσης των κατοίκων και επισκεπτών, πρέπει να πεζοδρομείται, ώστε να την απολαμβάνουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες.

Αυτό ζητήθηκε εκ νέου από τους εκπροσώπους της ΣυμμαΧίας, οι οποίοι πρότειναν, επιτέλους να εφαρμοστεί η σχετική προ διετίας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, η οποία είχε δώσει σχετική κατεύθυνση προς το Λιμενικό Ταμείο.

Σε σχετικά ερωτήματα της ΣυμμαΧίας, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου παραδέχθηκε ευθαρσώς, ότι η δημοτική αρχή Κάρμαντζη είναι αυτή που αρνείται την πεζοδρόμηση και δεν εφαρμόζει την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, ενώ ακολούθησαν στη συνέχεια τοποθετήσεις από τους ετέρους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής στο Λιμενικό Ταμείο, οι οποίοι μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι η πρόταση αυτή κατατέθηκε για να δουλέψουν κάποιες καφετέριες και ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Χιωτών αντιτίθεται σε αυτήν την εξέλιξη.

Η προχειρότητα με την οποία η δημοτική αρχή Κάρμαντζη αντιμετωπίζει όλα τα θέματα, καταδεικνύεται και στο θέμα αυτό, αφού οι εκπρόσωποι της στο Λιμενικό Ταμείο, συνέκριναν την οργανωμένη, πιλοτική, κατόπιν μελέτης και ενημέρωσης, πεζοδρόμηση με το άναρχο, έκτακτο κλείσιμο του δρόμου και τα προβλήματα που αυτό φέρνει, όταν συμβαίνει κάποιο έκτακτο γεγονός.

Ενώ, σε όλο τον πλανήτη δίνεται δημόσιος χώρος στους πεζούς και στο ποδήλατο, στη Χίο συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Για άλλη μια φορά, η κοντόφθαλμη και εγωιστική πολιτική σκέψη, που διαπνέει την δημοτική αρχή κρατάει πίσω το νησί μας και του στερεί δυνατότητες.

Για ακόμη μια φορά, αδυνατούν να αντιληφθούν και να πράξουν τα αυτονόητα, που άλλοι τόποι έχουν επιλύσει δεκαετίες πριν.

 

 

 

Αλέξης Γεωργούλης                                                                                                                          Γιώργος Αμέντας

12

image

image

Newsletter