twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022 16:01
Εκτύπωση

12

Δήλωση Κ. Τριαντάφυλλου:

Με την ολοκλήρωση των πρώτων διοικητικών συμβουλίων των ενιαίων επιτροπών παιδείας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της δημοτικής επιτροπής παιδείας επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες μας όσον αφορά την λειτουργία των σχολείων μας και το επίπεδο ασφάλειας μέσα στο οποίο διεξάγεται η εκπαιδευτική διαδικασία.

 

Καταθέσαμε σειρά προτάσεων με κυριότερη όλων την αποδοχή των προτάσεων του Ιατρικού Συλλόγου Χίου και την υλοποίηση αυτών από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης στο μέτρο του δυνατού, έτσι ώστε να σταθούμε αρωγοί στην σχολική κοινότητα, μιας και το υπουργείο Παιδείας έχει δώσει σειρά εξετάσεων και έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλες.

 

Ενώ θα περίμενε κανείς την άμεση δραστηριοποίηση των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής προς αυτή την κατεύθυνση, αντί αυτού αποκαλύφθηκε μια οκνηρία και συνειδητή αναβλητικότητα στην λήψη αποφάσεων, καλυμμένη υπό την επίφαση μιας επικοινωνιακής θετικής διάθεσης.

 

Επιπρόσθετα αποκαλύφθηκε ότι στα αιτήματα που έχουν υποβάλει οι επιτροπές παιδείας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέσω των προέδρων τους για οικονομική ενίσχυση λόγω της πανδημίας για την συνολική αγορά αντισηπτικών και ατομικών μασκών προστασίας δεν έχει δοθεί ως σήμερα καμία απάντηση ή έγκριση. Έτσι τα σχολεία μας αναγκάζονται να επιβαρύνουν τα ταμεία τους με την αγορά υγειονομικού υλικού αλλά και καθαριστικών, πράγμα που τους δημιουργεί οικονομικό πρόβλημα.

 

Το τραγικότερο είναι ότι για όλα αυτά είχαμε προειδοποιήσει από τα μέσα του Αυγούστου και είχαμε πάρει διαβεβαιώσεις για την άμεση ανταπόκριση του δήμου στις ανάγκες των σχολείων. Ο ίδιος ο αντιδήμαρχος οικονομικών προέβη και σε σχετικές δηλώσεις στον τοπικό τύπο και ενημέρωνε για την εν λόγω αγορά αλλά και για το ύψος των χρημάτων που θα δαπανηθούν, τον κωδικό χρηματοδότησης, καθώς και τις ποσότητες που θα αγοραστούν. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική: από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2021-2022 ως σήμερα δεν έχουν επιχορηγηθεί τα σχολεία μας ούτε με χρήμα ούτε σε είδος, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

 

Τραγικότερο όλων είναι ότι ενώ η Δημοτική Επιτροπή Παιδειας συνεδρίασε και είχε θέμα στην ημερήσια διάταξη την κατανομή της πρώτης κρατικής επιχορήγησης για το έτος 2022 στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια επιτροπή, η ενιαία επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν έχει πιστώσει ακόμα στα ταμεία των σχολείων τις δύο από τις τέσσερις δόσεις του 2021. Συγκεκριμένα η δεύτερη δόση από την τακτική επιχορήγηση παρακρατήθηκε εξ ολοκλήρου και η τέταρτη ακόμα δεν έχει αποδοθεί, χωρίς κανείς να μπορεί να καταλάβει ποια είναι η πραγματική αιτία που συμβαίνουν όλα αυτά.

 

Καλούμε για άλλη μια φορά την δημοτική αρχή να πράξει το καθήκον της απέναντι στα σχολεία μας, τη μαθητική κοινότητα, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και να εφαρμόσει επιτέλους τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.

12

image

image

Newsletter