twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022 15:17
Εκτύπωση

Στην από 27/9/2021 (αρ. πρωτ.: 4093) πρότασή μου, εισηγήθηκα εγγράφως στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου την ένταξη του εν λόγω έργου μετά από συζητήσεις με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, κ. Μάρκο, την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, κα. Όλγα Βάσση και τον Πατέρα Αντώνιο Πρελιά με την δέσμευση για προσπάθεια σύντομης υλοποίησης. Μάλιστα στην εισήγησή μου, την οποία σας κοινοποιώ, είχα επισημάνει και βεβαιώσει ότι είναι επαρκείς οι πιστώσεις του συνόλου των έργων που χρηματοδοτούνται από τους Κ.Α.Π. της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.  Παράλληλα, στην πρότασή μου αυτή, αιτήθηκε και το ποσόν των 10.000 ευρώ για το έτος 2021, το οποίο θα εξασφάλισε την υλοποίηση της μελέτης πολύ νωρίτερα.  Όπως είχα τονίσει και πέρσι στα Μ.Μ.Ε., δεσμεύτηκα ότι η μελέτη θα είναι πλήρως και επιστημονικά ολοκληρωμένη, ώστε να οδηγήσει σε ένα παραδοτέο και επισκέψιμο μνημείο.

12

Με ικανοποίηση πληροφορήθηκα από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. ότι για το έργο «ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΜΟΥΝΔΩΝ» ο αντικαταστάτης μου, συμφωνώντας απόλυτα με την προηγούμενη πρότασή μου ένταξης του έργο στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, το επαναπρότεινε, με τον ίδιο προϋπολογισμό των 80.000 ευρώ.

12

Περιμένοντας κι άλλες εισηγήσεις και προτάσεις, που είχα υπογράψει επί θητείας μου ως Αντιπεριφερειάρχης Χίου, να μπουν σε τροχιά έγκρισης και υλοποίησης, δεσμεύομαι και από τη θεσμική μου θέση ως Περιφερειακός Σύμβουλος, αλλά και ως απλός πολίτης, να συμβάλω ουσιαστικά στην προώθηση και άλλων επενδυτικών έργων και έργων ανάπτυξης για τα νησιά μας. Είναι θέμα τιμής και χρέος να διεκδικήσουμε σθεναρά και συνολικά και το τελευταίο ευρώ που μπορούμε να εξασφαλίσουμε από κάθε φορέα.  Έργα που θα βοηθήσουν στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας, στην ανάπτυξη του τόπου μας και στη διασφάλιση της πολύτιμης πολιτισμικής μας κληρονομιάς και συνέχειας, φροντίζοντας παράλληλα να τηρούνται οι δεσμεύσεις και να υλοποιούνται όσο το δυνατόν αποτελεσματικά και γρήγορα τα έργα αυτά.

Ευρισκόμενος πάντα, όπως είναι γνωστό, σε ανοικτή επικοινωνία με την τοπική κοινωνία και αφουγκραζόμενος διαρκώς τα ζητήματα που απασχολούν τους συμπατριώτες μας, θα συνεχίσω τον διάλογο μαζί τους με εγρήγορση και αμεσότητα.

Σήμερα δε, εκκλησιαζόμενος στη Μονή Μουνδών είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τους συνεκκλησιαζόμενους μου και μέλη συλλογικών τοπικών φορέων τόσο για τις μέχρι στιγμής ενέργειές μου για την Μονή όσο και για άλλα έργα της περιοχής.

Με μεγάλο ενδιαφέρον ανταλλάξαμε απόψεις διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα είμαι πάντα παρών για την υλοποίηση των κοινών μας στόχων και σκοπών που αφορούν το καλό του τόπου μας.

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙ: Παντελής Γ. Μπουγδάνος

Περιφερειακός Σύμβουλος, τ. Αντιπεριφερειάρχης Χίου

Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

12

image

image

Newsletter