twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2022 11:27
Εκτύπωση

12

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΤΡΙΑ:

Χαιρετίζουμε την χθεσινή, μαζική κινητοποίηση του Λεσβιακού λαού ενάντια στην δημιουγία στρατοπέδου συγκέντρωσης για τον εγκλεισμό των προσφύγων και μεταναστών.

Όλοι θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι άνθρωποι, κυνηγημένοι από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εξαθλίωση από τη λεηλασία των χωρών τους, οι οποίοι καταφεύγουν στην Ελλάδα, ελπίζοντας να δουν μια άσπρη μέρα.

Αντ΄αυτού, έρχεται η κυβέρνηση και η ΕΕ και τους αντιμετωπίζει σαν εγκληματίες, κλείνοντας τους σε απάνθρωπες φυλακές, ποδοπατώντας κάθε έννοια ανθρωπιάς και διεθνούς δικαίου, σε μια χώρα που σχεδόν ένας στους τέσσερεις κατοίκους της είναι πρόσφυγες.

Είναι πραγματικά προκλητικός και εξοργιστικός ο ισχυρισμός του υπουργού κ. Μηταράκη ότι ο λαός της Λέσβου συμφωνεί με τη δημιουργία του κολαστηρίου, όταν επανειλημμένα , με δυναμικές κινητοποιήσεις έχει διατρανώσει την κατηγορηματική αντίθεση του, παρά την άγρια καταστολή. Είναι γνωστό επίσης, ότι ο Δήμαρχος της Μυτιλήνης τοποθετείται με βάση την πολιτική της κυβέρνησης και όχι σύμφωνα με την εκφρασμένη αντίθεση των δημοτών, των μαζικών φορέων του και των συνδικάτων.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου, με πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενέκρινε σχεδόν ομόφωνα απόφαση με την οποία επαναλαμβάνει την αντίθεση του στην εγκατάσταση  νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης  σε Χίο και Λέσβο΄.

Παράλληλα, κατάγγειλε την τροπολογία, η οποία εντάχθηκε στο 'αναπτυξιακό ' νομοσχέδιο και με την οποία η κυβέρνηση αφαιρεί αρμοδιότητες από την Περιφέρεια και τις μεταφέρει στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για να διευκολύνει τη δημιουργία των νέων δομών αλλά και μελλοντικά καταστροφικά σχέδια της για το περιβάλλον, αποχαρακτηρίζοντας με συνοπτικές διαδικασίες δασικές εκτάσεις  και νομιμοποιώντας με τον τρόπο αυτό την περιβαλλοντική καταστροφή που αυτές θα επιφέρουν.

Με αυτή την απόφαση στα χέρια της, αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου πήγε στη Βουλή και ενημέρωσε τα Κόμματα :ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ,  ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25, ενώ με τη ΝΔ δεν υπήρξε δυνατότητα επαφής διότι, όπως μας ενημέρωσε  ο κ. Περιφερειάρχης, δεν απαντούσαν το τηλέφωνο....

Ο δε Πρόεδρος της Βουλής, δέχτηκε μόνο τον κ. Περιφερειάρχη στον οποίο επέδωσε την απόφαση και συζήτησε το θέμα.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι:

Ο αγώνας μας δεν θα σταματήσει όσο παραμένει η πολιτική εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών, όσο παραμένουν ενεργές οι απαράδεκτες αποφάσεις-συνθήκες της ΕΕ για το προσφυγικό, όσο παραμένουν οι αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν την προσφυγιά, τη φτώχεια και την εκμετάλευση.

12

image

image

Newsletter