twitter youtube google

 

ΠΟΛΟ

Σάββατο, 29 Απριλίου 2023 16:16
Εκτύπωση

12

Συχνά αναρωτιέμαι εάν θα ήμουν ο ίδιος άνθρωπος εάν δεν γινόμουν από την παιδική μου ηλικία μέλος της οικογένειας του Ναυτικού Ομίλου Χίου. Γιατί για όλους εμάς αλλά και τους παλιότερους –είμαι σίγουρος- αυτό ακριβώς ήταν ο ΝΟΧ» : μία οικογένεια στην αγκαλιά της οποίας νιώθαμε ασφάλεια , μοιραζόμασταν κοινά όνειρα και όλα τα μέλη υποστήριζαν ανιδιοτελώς όποιον το είχε ανάγκη.
 
Όσοι μέναμε μόνιμα στο νησί περιμέναμε με ανυπομονησία τους «Αθηναίους» φίλους και συναθλητές μας, οι οποίοι έρχονταν κάθε καλοκαίρι για να μεγαλώσει η «ξεχωριστή» αυτή η «δεμένη» παρέα που είχε πάντα ως σημείο αναφοράς τις εγκαταστάσεις του ΝΟΧ στη Μπέλα Βίστα. Βρισκόμασταν κολυμπώντας δίπλα δίπλα στην ανοικτή πισίνα και ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα. Δεν ξεχάσαμε ποτέ ο ένας τον άλλο όσα χρόνια και εάν πέρασαν.
 
Κάθε γωνία αυτών των εγκαταστάσεων μας θυμίζει τα γέλια μας, τις παιδικές συζητήσεις μας αλλά και ανθρώπους που δεν είναι πια μαζί μας και τους θυμόμαστε με αγάπη.
 
Μεγαλώσαμε , καθένας από εμάς ακολούθησε διαφορετικούς επαγγελματικούς δρόμους, αλλά μεταλαμπαδεύσαμε στα παιδιά μας την αγάπη για το Σωματείο που αγαπήσαμε και μας αγάπησε. Νιώθαμε και νιώθουμε ακόμη ευγνωμοσύνη για το Σωματείο που μας βοήθησε να πατήσουμε σε στέρεες βάσεις , να σφυρηλατήσουμε υγιείς σχέσεις που αντέχουν στα χρόνια και να χαμογελάμε όποτε αναπολούμε ιστορίες των καλοκαιριών μας στο «μελίσσι» του ΝΟΧ. Πολλοί από εμάς αισθανόμαστε ότι αυτό το Σωματείο προσδιόρισε την πορεία της ζωής μας και μας προστάτευσε από στραβοτιμονιές .
 
Ευγνωμοσύνη λοιπόν νιώθουμε για αυτή την αγαπημένη «κυψέλη» που μας έχει χαρίσει τόσες χαρές. ‘Ίσως για αυτό όλοι προσπαθούμε να σταθούμε δίπλα σε αυτό το Σύλλογο που στέκεται όρθιος ακόμη και σε δύσκολες περιόδους και συνεχίζει να προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο στη Χίο προάγοντας τις υψηλές αξίες της ευγενούς άμιλλας , της αλληλεγγύης , του σεβασμού.
 
Πιστέψτε με , κανείς μας δε θα αντάλλαζε τις «ναυταθλητικές» του αναμνήσεις με υλικά αγαθά ή άλλου είδους «οφέλη». Εύχομαι να ζήσουν και άλλες γενιές αυτά που ζήσαμε όσοι επιλέξαμε να μπούμε στην οικογένεια του ΝΟΧ . Για να γίνει όμως αυτό απαραίτητο είναι να είμαστε ΟΛΟΙ κοντά στο σωματείο της καρδιάς μας , ο καθένας από το μετερίζι του.
 
Και όσοι αισθάνθηκαν κάποια στιγμή ότι αδικήθηκαν μέσα στα πλαίσια αυτής της αθλητικής οικογένειας και επέλεξαν να γυρίσουν την πλάτη στο Σωματείο ξεχνώντας τι τους προσέφερε , τους καλώ να αναθεωρήσουν τη στάση τους και είμαι σίγουρος ότι θα αισθανθούν πολύ καλύτερα . Εμείς είμαστε εδώ για να τους ξαναγκαλιάσουμε.
 
Έτσι θα χαμογελάνε ο γιατρός μαζί με πολλούς αγαπημένους ΝΟΧίτες από ψηλά .
 
 
 
 
ΓΡΑΦΕΙ: Ιωάννης Ζαφειράκης

12

image

image

 

Newsletter