twitter youtube google

 

ΠΟΛΟ

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022 11:48
Εκτύπωση

Στην πολύ τιμητική τέταρτη θέση τερμάτισε η εθνική μας ομάδα κάτω των 17 (U17) στο διεθνές τουρνουά της Τσεχίας. Πέρα από τα πολύ καλά αποτελέσματα, στην τελευταία μέρα του τουρνουά ήρθε η πολύ τιμητική διάκριση, με την ανάδειξη του τερματοφύλακα της ομάδας μας Ιωάννη Λεμέσιου ως ο καλύτερος τερματοφύλακας της διοργάνωσης.  Στον τελευταίο αγώνα με την Μολδαβία η ομάδα μας γνώρισε την ήττα με 16-14, με την Μολδαβία να τερματίζει στην πρώτη θέση του τουρνουά. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα μας ο Στέφανος Μιχαηλίδης με τέσσερα τέρματα.

12

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας μας, Γιάννης Φράγκος, δεν μπορούσε να κρύψει την περηφάνια του στις δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα. «Νιώθω πολύ περήφανος που είμαι προπονητής αυτών των παιδιών που έδωσαν το 150% των δυνάμεων τους για να ανεβάσουν ψηλά το εθνόσημο. Αποδείξαμε ότι δίκαια βρισκόμαστε στην κορυφαία τετράδα του τουρνουά, αφού χάσαμε με ένα γκολ από τη δεύτερη ομάδα και με δύο από την πρώτη. Δύο παιγνίδια που ήταν απόλυτα ντέρμπι. Όλες οι ομάδες μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα μας.

 

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αλέξανδρο Χριστοφόρου, τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας, που μας παρείχαν ό,τι ζητήσαμε για την προετοιμασία, καθώς επίσης και τον έφορο μου, Νίκο Νικολάου και τον συνεργάτη μου Σόλων Νικολάου. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους από την Κύπρο, αλλά και όσους έκαναν το ταξίδι για την Τσεχία και μας γέμιζαν με θετική ενέργεια. Η υδατοσφαίριση στην Κύπρο αποτελεί πλέον ένα από τα σημαντικότερα αθλήματα και θα προσπαθήσουμε όλοι, ο καθένας από το μετερίζι του για να δώσουμε μεγαλύτερη ώθηση στο άθλημα. Αυτή η σημαντική παρουσία θα ήθελα να αποτελέσει έναυσμα για να γεμίσουν οι όμιλοι της υδατοσφαίρισης με περισσότερα νέα παιδιά».

 

ΚΥΠΡΟΣ – ΜΟΛΔΑΒΙΑ  14-16

Τα οκτάλεπτα: 4-8, 2-3, 5-2, 3-3

Κύπρος (Γιάννης Φράγκος): Λεμέσιος Ιωάννης (τερματοφύλακας) Κούγιας Βασίλειος (τερματοφύλακας), Παπαφιλίππου Νικόλας, Προδρόμου Γιώργος (1), Θεοδοσίου Ιωάννης (2), Τράντας Ιωάννης (1), Νικολάου Μιχαήλ (2), Παπαδάμου Κωνσταντίνος, Κυριάκου Χρίστος, Κουσιάππας Παναγιώτης (2), Οικονομίδης Στέφανος (2), Μιχαηλίδης Στέφανος (4), Ιακώβου Ιάκωβος.

 

Όλα τα αποτελέσματα

Μεγάλη Βρετανία – Κύπρος  5 –13

Κύπρος – Ιρλανδία  15-9

Κύπρος – Λιθουανία  14-15

Νότιος Αφρική – Κύπρος 13-5

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ

  1. Μολδαβία
  2. Λιθουανία
  3. Νότιος Αφρική
  4. Κύπρος
  5. Αυστρία
  6. Τσεχία
  7. Αγγλία
  8. Μεγάλη Βρετανία
  9. Λουξεμβούργο
  10. Ιρλανδία
  11. Λετονία
  12. Ουαλία

12

image

image

 

Newsletter