twitter youtube google

 

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022 20:10
Εκτύπωση

12

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνδιοργανώνει με τον ΠΟΙΑΘ την μεγάλη αθλητική γιορτή, το 59ο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου, τον μακροβιότερο αγώνα ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης της Ανατολικής Μεσογείου, προβάλλοντας τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που φιλοξενούνται στα νησιά μας και στοχεύοντας στην ανάδειξη των μοναδικών εμπειριών που προσφέρει το Βόρειο Αιγαίο.

Η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, ως ειδική μορφή τουρισμού μαζί με την θεσμοθέτηση και καθιέρωση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την Περιφέρεια.

Τo Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου είναι ένας ιστιοπλοϊκός αγώνας με μακρά ιστορία που διοργανώνεται εδώ και 50 χρόνια κάθε καλοκαίρι από τον ΠΟΙΑΘ (Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης) και είναι το παλαιότερο και λαμπρότερο ιστιοπλοϊκό γεγονός στον ελληνικό χώρο ενώ χαρακτηρίζεται ως θαλάσσιος Μαραθώνιος.

Από το Σάββατο 11 Ιουνίου έως την Παρασκευή 17 Ιουνίου, ο παλμός του 59ου Ράλλυ Αιγαίου θα χτυπά  στη Χίο, στα Ψαρά και στις Οινούσσες σε μια διοργάνωση αφιερωμένη στη μνήμη των 200 ετών της “Σφαγής της Χίου” .

12

image

image

Newsletter