twitter youtube google

 

ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 21:49
Εκτύπωση

Ετοιμάζεσαι να ζήσεις την υπέροχη εμπειρία του camping για πρώτη φορά; Το camping έχει γίνει πολύ διαδεδομένο στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια και όλο και περισσότεροι επιλέγουν αυτόν τον τύπο διακοπών. Μάλιστα πολλοί το επιλέγουν για να το συνδυάσουν με μια ανάβαση στο βουνό ή για κατάβαση σε ένα φαράγγι.

12

Αν θέλεις να γνωρίσεις αυτήν την υπέροχη εμπειρία θα πρέπει να πληροφορηθείς για τις διαθέσιμες επιλογές που έχεις ως προς την διαμονή και διανυκτέρευση. Η υπαίθρια διαμονή μπορεί να γίνει σε έναν οργανωμένο χώρο, ο οποίος θα βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα ή στο βουνό και θα μπορεί να φιλοξενήσει πολλούς κατασκηνωτές. Τα περισσότερα νησιά και παραλιακά μέρη στην Ελλάδα έχουν οργανωμένους χώρους για διανυκτέρευση πληρώνοντας ένα μικρό αντίτιμο για την ενοικίαση του χώρου της σκηνής και για παροχές όπως ρεύμα και νερό. Τα οργανωμένα camping λειτουργούν τη θερινή σεζόν Μαΐου-Οκτωβρίου, όσο δηλαδή διαρκεί και η τουριστική περίοδος στη χώρα μας. Ανήκουν σε ιδιώτες όπου φροντίζουν για την καθαριότητα του χώρου και την παροχή ανέσεων ώστε να είναι φιλόξενος και φιλικός προς τα παιδιά και τους ενήλικες. Επίσης, θα βρεις και πολλά pet friendly camping για να μπορείς να έχεις μαζί και τους τετράποδους φίλους σου. Στα περισσότερα οργανωμένα camping που μπορούν να φιλοξενήσουν πολύ κόσμο λειτουργούν mini markets, ταβέρνες, θερινός κινηματογράφος, γήπεδα ποδοσφαίρου και volley ενώ πολλά οργανώνουν προγράμματα γυμναστικής και δραστηριότητες για να σου παρέχουν μια μοναδική εμπειρία διαμονής. Εκεί μπορείς να διανυκτερεύσεις στη δική σου σκηνή, να ενοικιάσεις ένα τροχόσπιτο ή να επιλέξεις μια πιο πολυτελή λύση όπως είναι το glamping, δηλαδή το glamorous camping. Η τελευταία επιλογή είναι κατάλληλη για οικογένειες με παιδιά που θέλουν να τους περάσουν την νοοτροπία της διαμονής στη φύση και την επαφή με αυτήν. Στη χώρα μας θα συναντήσεις και πολλούς ελεύθερους κατασκηνωτές να μένουν με ένα sleeping bag στην παραλία ή να κατασκηνώνουν με σκηνή στα βουνά. Βάση νόμου, το ελεύθερο camping διώκεται ποινικά με αυστηρές ποινές και πρόστιμο. Σε ελάχιστες περιπτώσεις, όπως η διαμονή έξω από τα καταφύγια, σε εκδηλώσεις που διοργανώνει η τοπική κοινωνία και με επίσημη άδεια από την περιφέρεια μπορούν να διανυκτερεύσουν οι κατασκηνωτές ελεύθερα στη φύση. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός όπως σκηνές, φακοί για το σκοτάδι, τρόφιμα και αρκετό πόσιμο νερό.

 

Αν είναι η πρώτη φορά που θα δοκιμάσεις να κατασκηνώσεις στη θάλασσα ή στο βουνό, εξοπλίσου με τα κατάλληλα πράγματα ώστε να ζήσεις μια εκπληκτική εμπειρία. Σίγουρα η παρέα σου θα έχει εξοπλισμό για τη διανυκτέρευση οπότε μπορείς να αγοράσεις τα κατασκηνωτικά είδη που θα χρειαστείς εσύ. Επέλεξε να πάρεις ένα φουσκωτό στρώμα και έναν καλό υπνόσακο για να έχεις ποιοτικό και ξεκούραστο ύπνο. Στη λίστα σου θα πρέπει να προσθέσεις ένα μικρό φαρμακείο και αντικουνουπικά για να αντιμετωπίσεις μια κακουχία που μπορεί να συμβεί. Για τις βόλτες στην παραλία και για να έχεις δροσερά αναψυκτικά και σαντουιτσάκια μπορείτε να αγοράσετε με την παρέα σας ισοθερμικά ψυγεία για να απολαμβάνετε δροσερά τα φαγητά σας.

 

Μια αιώρα θα απογειώσει σίγουρα τις διακοπές και τη διανυκτέρευση δίπλα στη θάλασσα. Οι διακοπές στο camping είναι μια μοναδική εμπειρία. Το να ξυπνάς μέσα στη φύση, να χαζεύεις την ανατολή του ηλίου, να μένετε μέχρι αργά με τους φίλους σας και να χαζεύετε τον έναστρο ουρανό είναι μια εμπειρία που πρέπει να ζήσεις στη ζωή σου οπωσδήποτε.

12

image

image

Newsletter