twitter youtube google

 

ΑΡΘΡΑ

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 11:42
Εκτύπωση

12

Ποιο πόρισμα ;
Είδε κανείς το πόρισμα από την επιτροπή του υπουργείου;
Μία έκθεση αυτοψίας μας παρουσιάστηκε στο χθεσινό Δ.Σ του λιμενικού ταμείου από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Χίου την οποία υπέγραφε ο προϊστάμενος της!
Λάβαμε την πρόσκληση για το διοικητικό συμβούλιο του λιμενικού ταμείου και περιμέναμε να δούμε κάτι το σπουδαίο, κάτι που να δικαιολογεί όλοι αυτή την ταλαιπωρία αλλά άδικα η αναμονή.
Και απορώ, τι εμπόδιζε την διοίκηση του δήμου και το λιμενικό ταμείο να δράσουν πριν από μία εβδομάδα τότε δηλαδή που η εταιρεία ζητούσε διαβεβαιώσεις; Γιατί τόση ταλαιπωρία για το τίποτα; Είναι αυτονόητο ότι αν έβγαινε στην συνέντευξη τύπου ο κ. Πρόεδρος ή ο κ. Δήμαρχος και ανέφερε ότι θα γίνει σχετικός έλεγχος από την τεχνική υπηρεσία και την επόμενη μέρα έστελνε το έγγραφο στην εταιρεία δεν θα είχε γίνει τίποτα.
Αλλά η ταραχή της ανύπαρκτης πολιτικής υπόστασης τους θόλωσε την σκέψη και έπρεπε να έρθουν από το υπουργείο για να τους πουν να πράξουν τα αυτονόητα. Γιατί ως τώρα καμιά υπογραφή από υπεύθυνο του υπουργείου δεν είδαμε.
Διαβάζω ακόμα ότι "έκλεισε" το λιμάνι και τώρα θα ανοίξει, για άμεση επαναλειτουργία κλπ.
Το λιμάνι δεν "έκλεισε" ποτέ για να ξανά ανοίξει.
Η πραγματικότητα είναι ότι η εταιρεία δεν πήρε καμία απάντηση στα ερωτήματά της σε σχέση με την ασφάλεια του κεντρικού λιμένα και άλλαξε προορισμό. Τώρα θα επανέλθει; Πιστεύω πως ναι...
Εν κατακλείδι, η δημοτική αρχή έχει διπλή ευθύνη. Από την μια δεν έχει τρέξει όλα τα λιμενικά έργα που χρειάζεται το λιμάνι μας για να γίνει ασφαλέστερο και από την άλλη δεν μπορεί να κάνει ούτε ένα τυπικό έλεγχο για να διαβεβαιώσει την εταιρεία ότι όλα είναι όπως ήταν επί δεκαετίες και δεν υπάρχει κάτι που να μας κάνει να θεωρούμε ότι το λιμάνι έχει θέματα ασφαλείας. Μπορεί να χρειάζεται παρεμβάσεις άμεσων βελτιώσεων αλλά δεν είναι ανασφαλές.
Αυτοί είναι επικίνδυνοι και όχι το λιμάνι, γιατί ούτε ξέρουν, ούτε θέλουν, ούτε μπορούν.
 
 
ΓΡΑΦΕΙ: Γιώργος Αμέντας
Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

12

image

image

Newsletter