twitter youtube google

 

ΑΡΘΡΑ

Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 16:42
Εκτύπωση

12Προαναγγελθέν έγκλημα η τραγωδία των Τεμπών. Οι  ευθύνες είναι κυρίως και διαχρονικά πολιτικές. Οφείλουμε, σε αυτούς που έφυγαν και σε αυτούς που έμειναν, να αποδοθούν. 

 
Σε μια "κανονική" χώρα θα ήταν ήδη υπόλογοι, όλοι όσοι εμπλέκονται/ευθύνονται/ενέχονται γι' αυτό το προδιαγεγραμμένο κυβερνητικό και κρατικό έγκλημα. 
 
 
"Αυτή η οργή δεν θα κοπάσει εύκολα
Γιατί όταν φωνάζουν «Δολοφόνοι» αδιακρίτως απέναντι σε πολιτικούς, επιχειρήσεις, «θεσμούς», δεν το κάνουν επειδή είναι αποπροσανατολισμένοι ή επειδή διακατέχονται από κάποιο μηδενισμό, αλλά επειδή συνειδητοποιούν ότι το πρόβλημα είναι ακριβώς ο τρόπος που διαμορφώθηκε ένα ολόκληρο σύστημα συνενοχής και συγκάλυψης εδώ και δεκαετίες..."
 
 
Μην περιμένουμε ριζικές αλλαγές από τις εκλογές.Παρόλο που θα καταγραφεί εμφατικά -και εκεί- η κοινωνική δυσαρέσκεια, αγανάκτηση, διαμαρτυρία των "από κάτω" και των "απ' έξω". Δεν αναζητούμε "καλούς" διαχειριστές της σήψης και της παρακμής.Καταλύτης και θρυαλλίδα εξελίξεων η οργή του λαού και διέξοδος η κοινωνική αφύπνιση, συμμετοχή, κινητοποίηση και δράση. 
 
 
Χρειαζόμαστε ρήξη με το κατεστημένο και βαθιές, ριζοσπαστικές τομές. Τέτοιες γίνονται μόνο με την αναγκαία λαϊκή ενεργοποίηση και την αντίστοιχη πολιτική της έκφραση, όταν υπάρξει.
Να κάνουμε ό,τι μπορούμε γι' αυτό, αλλιώς τελειώσαμε.
 
 
 
ΓΡΑΦΕΙ: Βασίλης Μαυρέλος

12

image

image

Newsletter