twitter youtube google

 

ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2023 17:31
Εκτύπωση

12

Είναι φορές που ακόμα και να γράψεις  κάτι, είναι τόσο δύσκολο. Τι ακριβώς να πεις μέσα σε λίγες γραμμές γι’ αυτό που ζούμε από χθες σαν Χώρα;  Σκεφτόμουν ώρες για το τι θα πρέπει να ειπωθεί. Ζητάω συγγνώμη για τις παρακάτω σκόρπιες σκέψεις.

 

ΘΥΜΟΣ! Από το 2000 δεν έχουν εγκατασταθεί τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας. ΑΥΤΟ! Από το 2000 οι συνδικαλιστικές οργανώσεις φωνάζουν. Στις 24/1/2023 ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών με αφορμή ατύχημα στο κεντρικό εργοστάσιο Πειραιά έγραψε μεταξύ άλλων:  «Πραγματικά αναρωτιέται κανείς τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους, η κυβέρνηση, η εργοδοσία. Πρέπει πρώτα να θρηνήσουμε νεκρούς και μετά να παρθούν μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής; Πόσο κοστολογείται για τους παραπάνω η ανθρώπινη ζωή;»,

 

Στις  7/1/2023 η ίδια οργάνωση σε νέα ανακοίνωση με αφορμή δύο ατυχήματα ακόμα αναφέρει: Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται, για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις».

 

Στις 27 Απριλίου 2022 παραιτείται στέλεχος τις ΕΡΓΟΣΕ, διότι με την υλοποίηση του ETCS θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των τρένων στο εν λόγω τμήμα με 200Κm/h, χωρίς σε αυτό να υπάρχει καμία ένδειξη της κατάστασης της γραμμής, ακόμα και θραύση αυτής’ με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ασφάλεια κυκλοφορίας των τρένων.

 

Μπορεί να αναφέρω δεκάδες τέτοια δημοσιεύματα, αλλά το νόημα πια δεν είναι ΕΔΩ! Γιατί λοιπόν ΌΛΑ αυτά τα χρόνια κανείς δεν έκανε κάτι; Γιατί σύμφωνα με τους συνδικαλιστές ογκώδης φάκελος με στοιχεία μπήκε στο αρχείο Εισαγγελίας;

 

Πόσο κοστολογούν την ανθρώπινη ζωή οι εργολάβοι που με κάθε τρόπο, δεν ολοκλήρωσαν το έργο για την ασφάλεια;

 

Από χθες ο κόσμος φωνάζει ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (και δεν εννοώ, τις πέτρες και τα σπασμένα τζάμια). Αυτή την φορά θα πρέπει να αποδοθεί, να καλέσουν από το 2000 οι πάντες να δώσουν εξηγήσεις, Υπουργοί ( πράσινοι, μπλε, πορτοκαλί), όλες οι διοικήσεις ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, Hellenic Train, να εξεταστούν οι συμβάσεις με τις εταιρείες των έργων, να καλεστουν οι εργαζόμενοι που ΟΥΡΛΙΑΖΑΝ 23 ολόκληρα χρόνια!!

 

Υ.Γ (1) Όταν οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ απεργούσαν, ήταν για τους δημοσιογράφους των μεγάλων ΜΜΕ που από χθες χύνουν κροκοδείλια δάκρυα πολιτική συντεχνία  που ταλαιπωρούσε τον κόσμο.

 

Υ.Γ (2)  Πάμε και όπου βγει, το ζούμε και εμείς στα ανύπαρκτα λιμάνια των νησιών (εδώ φταίνε οι καπετάνιοι αν συμβεί κάτι), το ζούμε στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία (εδώ φταίνε το προσωπικό) Γιατί, έτσι μας έχουν μάθει να φταίνε οι κακοί εργαζόμενοι και πότε το επιτελικό κράτος.

 

Υ.Γ (3) Πρέπει, να βάλουμε στο κεφαλάκι μας , ότι η Χώρα είμαστε εμείς και το εκάστοτε κράτος, σε μία δημοκρατική χώρα, δεν ορίζεται μόνο του!!!

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙ: Γ. ΧΑΜΠΑΣ

 

 

 

 

 

12

image

image

Newsletter