twitter youtube google

 

ΑΡΘΡΑ

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 20:23
Εκτύπωση

12

     Αξιότιμοι αιρετοί της “ξεχασμένης” Χίου,

   με απόλυτο σεβασμό στα πρόσωπά σας και τον θεσμό που υπηρετείτε, ας μου επιτραπεί να σας θέσω δημόσια το εξής ερώτημα:

-Αποτελεί, (για τους κατοίκους της Δυτικής και Β.Δ.Χίου αλλά και τους επισκέπτες αυτής) πρόβλημα η οδική παράκαμψη του νοτίου τμήματος του Βροντάδου προς Αίπος και αντίστροφα;

  Αν η απάντηση είναι αρνητική, τότε, οι μόνοι που έχουν λόγο να τοποθετηθούν είναι οι, διαρκώς δοκιμαζόμενοι, κάτοικοι της, ως άνω, περιοχής του Βροντάδου.

   Εκτιμώ ότι, αυτοί, αμέσως μετά το Πάσχα, θα κληθούν να λάβουν θέση, μέσω Λαϊκής Συνέλευσης ως άμεσα ενδιαφερόμενοι.

    Σε περίπτωση καταφατικής απάντησής σας αξιότιμοι αιρετοί, αν δηλαδή όντως σας ενδιαφέρει το θέμα ως υπαρκτό πρόβλημα, τότε θα πρέπει να πείτε δημόσια και ποιά λύση εξυπηρετεί καλύτερα, τόσο τους κατοίκους των Κοινοτήτων σας όσο και όσους, (ντόπιους ή επισκέπτες του νησιού μας) επιλέγουν να φθάσουν στα μέρη σας ως εκδρομείς ή προσκυνητές.

    Οι λόγοι που, από ετών, υπαγορεύουν την ανάγκη οδικής παράκαμψης του νοτίου Βροντάδου, φαντάζομαι σας είναι γνωστοί. Το ίδιο γνωστές πρέπει να σας είναι οι τέσσερις (4) σχετικές προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τεχνικούς αλλά και Περιφ/κές και Δημοτικές Παρατάξεις.

 Ας τις θυμηθούμε:

1) Παράκαμψη μέσω νέας οδού που θα συνδέει τον Περιφερειακό Λειβαδίων (στο ύψος του Λατομίου) προς τη δεύτερη (2η) στροφή του Αίπους (πρώην Καμίνι).

2) Αξιοποίηση του υφιστάμενου δρόμου Χίος-Καρυές, Αυγώνυμα, Ανάβατος με έξοδο στο 18ο χιλιόμετρο Χίου-Βολισσού.

3) Αξιοποίηση του δρόμου Χίου-Βροντάδου-Λαγκάδας-Πιτυούς και

4) Κατασκευή νέου δρόμου από την περιοχή Μηλιγκάς-Θόλος προς Αίπος (στο ύψος της “Κιβωτού”).

    Προφανώς, κάθε προτεινόμενη λύση, έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Ειδικά οι λύσεις 3 και 4, είναι βέβαιο ότι, θα επιβαρύνουν, κυκλοφοριακά, ακόμη περισσότερο τον παραλιακό δρόμο του Βροντάδου.

    Εξυπακούεται ότι, ως επιλογή, προβάλει και η διατήρηση της, σήμερον υφιστάμενης κατάστασης με ό,τι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται. Σε κάθε περίπτωση, και προτού ξοδευτεί χρήμα για τις αναγκαίες μελέτες, σωστό και αναγκαίο είναι να ακουστούν οι απόψεις και θέσεις κάθε ενδιαφερόμενου. Ο λόγος λοιπόν σε σας και στους Βρονταδούσους.

  Υ.Γ. Το κείμενο τούτο ήταν έτοιμο προς αποστολή όταν, σήμερα το πρωί (Δευτέρα 11-4-2022), διάβασα μιά ακόμη δημόσια τοποθέτηση της ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου επί του θέματος. Αξίζει να διαβαστεί, μιας και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον με σκέψεις-προτάσεις που πρέπει να εξετασθούν από αιρετούς, υπηρεσιακούς παράγοντες και πολίτες.

 

 

του Αριστείδη Ζαννίκου

Πρ. Δημάρχου Ομηρούπολης

12

image

image

Newsletter