twitter youtube google

Πραγματοποιούνται τεχνικές εργασίες και η ChiosPress θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία μόλις ολοκληρωθούν.

 

ΑΡΘΡΑ

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 19:12
Εκτύπωση

12ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Εντείνονται οι διεργασίες για την δρομολόγηση εξερεύσεως λύσεως για το Κυπριακό. Μετά την «επίλυση» του Σκοπιανού θέματος με αριστεροδεξιά κυβέρνηση, ήλθε η ώρα για την επίλυση του κυπριακού, με δεξιοαριστερή κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης, ένθερμος υποστηρικτής του σχεδίου Ανάν, αφού δήλωσε τον σεβασμό του για την συμφωνία των Πρεσπών και αναθεμάτισε την κλιματική αλλαγή για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, δείχνει ενθουσιασμένος για την «τελική λύση» της Κύπρου.

Αφού η κατάσταση σήμερα, ως όλοι καλώς γνωρίζουμε δεν είναι ευνοϊκή για την Πατρίδα μας, τόσο στον οικονομικό όσο και στον στρατιωτικό τομέα, ας λάβουμε υπ΄ όψη μας τα παρακάτω:

α. Η συνομοσπονδία είναι απολύτως καταστροφική. Απόδειξη: την απορρίπτει με 8 «όχι» η Κυπριακή ηγεσία, ενώ την αποδέχεται μετ΄ ενθουσιασμού η τουρκική πλευρά.

β. Η διζωνική ομοσπονδία θα οδηγήσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (7-15 έτη) εις την πλήρη κατάληψη  και του νοτίου τμήματος της Κύπρου από τούρκους….(σχέδιο μεταφοράς και μετανάστευσης).

Συνεπώς η Κύπρος τετέλεσθαι!!

Τι μένει; Η λύση της διχοτομήσεως!!! Μην εκπλήσσεσθε…. Την λύση αυτή τη τρέμουν οι Τούρκοι! Αυτήν την λύση ας προτείνει ο Ελληνισμός. Το 40% της Κύπρου το χάσαμε από δικές μας πολλαπλές εγκληματικές ενέργειες και λάθη. ΟΙ εγκληματίες ούτε δικάστηκαν, αλλά ούτε καν απολογήθηκαν.

Ας σώσουμε την υπόλοιπη Κύπρο. Τώρα!! Και αργότερα ας περιμένουμε καλύτερες ημέρες. «Τουρκοκυπριακό κρατίδιο», με στρατό από Τουρκία πάνω του, με κακή οικονομική κατάσταση, με δικά τους εσωτερικά προβλήματα δεν το αντέχουν…

 

  1. ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Μόνον θεότυφλοι δεν βλέπουν το τεράστιο πρόβλημα, που απειλεί την Ελλάδα. Τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων στην Μέση Ανατολή ανέκοψαν τον ρυθμό τους για παράνομη είσοδο στην Ελληνική Επικράτεια. Τώρα έρχονται στίφη από την Αφρική και χώρες της Κεντρικής Ασίας, υπακούοντας στα κελεύσματα του διεθνούς καπιταλισμού, για φτηνά εργατικά χέρια. Όλοι αυτοί στοιβάζονται στα ελληνικά νησιά, κατόπιν ένα υποσύνολο  αυτών μεταφέρεται στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά όπου και να βρίσκονται κυκλοφορούν ελεύθεροι, ανεξέλεγκτοι. (Αποζημιώνονται επιπλέον!!) Ένα ακόμη μικρότερο υποσύνολο, κατόπιν διαλογής, οδηγείται στα βιομηχανικά κέντρα της Ευρώπης.

Υπάρχουν άνθρωποι που ενθουσιάζονται με την κατάσταση αυτή. Άλλοι αποκομίζουν και κέρδος!

Όμως η καταιγίδα συσσωρεύεται. Απειλητική και αμείλικτη. Κι όταν ξεσπάσει θα είναι αργά, σαν τους χειμάρρους που δεν καθαρίζονται!!

Η λύση είναι δυστυχώς μία. Επιτυγχάνεται δε, με δύο ενέργειες:

α. Απομάκρυνση των ΜΚΟ που παραβιάζουν έστω κατ΄ ελάχιστον τους ελληνικούς νόμους και φορολόγηση 60% των εσόδων τους!

β. Δραστικό έλεγχο των συνόρων. Με όποιο τίμημα.

 

ΕΠΙΜΥΘΙΟ

Ο συσσωρευθείς οικονομικός και τεχνολογικός πλούτος των «δυτικών» και «πολιτισμένων» (sic) κρατών, ας διαχυθεί με ένα συνετό και τίμιο προγραμματισμό στις χώρες των ανθρώπων αυτών.

Και ας ασχοληθούμε επιτέλους με ένα μαθηματικό και πανγήινο υπαρξιακό πρόβλημα: Πόσους homo sapiens αντέχει αυτός ο πλανήτης; Με πόσα τετραγωνικά μέτρα οικίας, κήπου, καλλιεργήσιμης γης, χώρων αναψυχής, δασών… ανά άτομο; Με πόση ατμοσφαιρική ρύπανση; Με πόσο πόσιμο νερό;

Κάποτε (θυμάμαι) είχαμε σχολικές τάξεις με 40-50 παιδιά. Τώρα μαθητεύουν ανά τάξη πολύ ολιγότεροι… Αντίθετη πορεία…

Ας ελπίσουμε ότι η μάθηση, η καλλιέργεια νου και ψυχής, η ολιγάρκεια, ή εξάλειψη της εγκωμιαστικής μωρίας, θα μεταλλάξουν τον «κακό» και ελαττωματικό homo sapiens σε ένα ανώτερο ποιοτικό είδος: τον homo qualitative….

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ Ζ. ΚΩΣΤΑΛΑΣ

12

image

image

Newsletter